Skip to content
+387 36 807 731 info@rerec.ba

TKO SMO MI

REGIONALNI RESURSNI CENTAR - ReReC

Doprinosi jačanju, afirmaciji i pozicioniranju organizacija civilnog društva u regiji Hercegovina kao nezaobilaznog aktera u rješavanju problema na polju znanstveno – istraživačkog rada, ekoloških, obrazovnih, kulturnih i društveno-ekonomskih odnosa u regiji Hercegovina, uz izgradnju partnerstva i suradnje s nevladinim i vladinim sektorima.

Vodeća  nezavisna i  profesionalna organizacija s izgrađenim kompetencijama i vještinama za razvoj civilnog društva  te odgovornog i održivog upravljanja prirodnim resursima  na principima održivog razvoja.

REGIONALNI RESURSNI CENTAR ostvaruje svoje ciljeve kroz:

 • Razvoj i izgradnju kompetencija ReReC, pojedinaca, NVO-a, fizičkih i pravnih lica,
 • Razvoj i izgradnja poticajnog okruženja za civilno društvo temeljeno na principima uravnoteženog i održivog razvoja uz izgradnju partnerstva između privatnog, javnog sektora i civilnog društva u cilju održivog razvoja zajednice,
 • Institucionalni razvoj ReReC uz promociju znanstvene, kulturne, obrazovne, ekološke, socio-ekonomske, gospodarske, medijske misli i ideja kroz radionice, seminare, konferencije, okrugle stolove, manifestacije i događaje na dobrobit opće društvene zajednice.

 

Djelatnosti s kojim će se udruga baviti odvijat će se na sljedećim poljima:

 1. znanstveno-stručnom,
 2. gospodarsko-razvojnom
 3. kulturno-obrazovnom,
 4. ekološko-edukacijskom,
 5. medijsko-protivnom polju potičući i promovirajući aktivizam kod mladih i uposlenih u gospodarstvu, razvijajući međusektorsku suradnju različitih dionika u regiji, doprinoseći razvoju i afirmaciji nevladinog sektora kao pouzdanog partnera lokalnim, županijskim i državnim institucijama.

Način djelovanja:

 • Planiranje i provođenje kampanja javnog zagovaranja, informiranja, podizanja svijesti i promocije dobre prakse;
 • Monitoring i evaluacija rezultata i utjecaja javnih politika, uključujući javne politike za podršku i razvoj civilnog društva za OCD i razvoj civilnog društva;
 • Organiziranje konferencija, stručnih skupova, savjetovanja, seminara, treninga, radionica;
 • Analize i istraživanja, pisanje preporuka;
 • Pružanje usluga treninga i tehničke pomoći (savjeti, mentorstvo);
 • Umrežavanje, izgradnja koalicija i partnerstva.
Back To Top
Search