Skip to content
+387 36 807 731 info@rerec.ba

EKO AKCIJA za očuvanje, zaštitu, održivo korištenje i promociju riječnih ekosustava na riječnom toku Tihaljina – Mlade – Trebižat.

Briga za zdrav okoliš, očuvanje riječnih ekosustava do zaštite i uspostave novih zaštićenih područja dio su kontinuiranih aktivnosti koje provodi Regionalni Resursni Centra u KBA području Neretve, Trebižat – Imotsko – Bekijsko polje, Mostarskog blata.

Eko akciji odazvali su se Referentna grupa – Čapljina, Canoe Safari Teambuilding, Udruga “Čaplja” Čapljina, Ekološka udruga „Lijepa naša“, ŠRD “Bjelave” – Čapljina, ŠREK “Vidra” – Ljubuški. Sudionici eko akcije ovaj put imali su zadaću da pokupe zaostali otpad u rijeci Trebižat ali i da demonstriraju metode praćenja stanja riječnih ekosustava kako bi se mogli uvjeriti da li je voda za kupanje i rekreaciju. Cijelo vrijeme trajanja eko akcije snimateljska ekipa je snimala kadrove za konačnu promociju prirodnih vrijednosti riječnog toka Tihaljina – Mlade – Trebižat.

Praćenje zdravstvenog stanja riječnih ekosustava, očuvanju kvalitetu vode do uspostave zaštite i održivog korištenja riječnih ekosustava dio su cjelovitog programa kojeg provodi ReReC u suradnji sa ribarskim društvima, nevladinim organizacijama i lokalnim ljudima u sklopu projekta “Poboljšana zaštita i održivo upravljanje riječnim ekosustavima u delti Neretve, Trebižatu i Mostarskom blatu.”

Predsjednik udruge „Lijepa naša“ Čapljina i aktivni član 4 nevladine udruge za zaštitu okoliša. Profesor biologije s višegodišnjim učešćem u vođenju projekata, programa, kulturnih, turističkih i ekoloških manifestacija. Posebno se ističe u radu s međunarodnim organizacijama za zaštitu prirode i okoliša, s vladinim institucijama/ministarstvima i suradnji s NVO-a iz cijele regije u području ekologije i turizma.

This Post Has One Comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back To Top
Search