Skip to content
+387 36 807 731 info@rerec.ba

Održana Prva radionica u MZ Drinovci

U petak, 20.8.2021., u prostorijama Osnovne škole „A. B. Šimić“ u Drinovcima s početkom u 19 sati održana je Prva radionica s lokalnom zajednicom u sklopu projekta „Kampanja za  pokretanje inicijative uspostave zaštićenog područja Peć Mlina –  Spomenik prirode u općini Grude“ kojeg financira Švedska i CPCD.

Na samom početku sudionike radionice su pozdravili voditeljica projekta, dr. sc. Marlena Ćukteraš, i predstavnik Općine Grude, g. Srećko Mikulić. Nakon uvodnog predstavljanja sudionika radionice na kojoj su bili prisutni: predstavnici partnerskih organizacija i  članovi ekspertnog tima projekta, predstavnici Elektroprivrede i hidrocentrale u Peć Mlinima g. Frano Glavaš, voditeljica u Peć Mlinima, gđa Miljenka Majić, predstavnici općine i lokalne zajednice, voditeljica projekta, dr. sc. Ćukteraš, je ukratko prezentirala projekt, njegove ciljeve i aktivnosti.

Objasnila je da je cilj radionice informiranje i upućivanje javnosti o planiranim aktivnostima u narednom periodu kao i poziv da se istim priključe, jer se na njihovom području formira buduće zaštićeno područje. Svatko od sudionika je iznio svoje viđenje, prednosti i ograničenja zaštićenog područja u njihovom dijelu ali se također govorilo o mogućnostima zajedničke suradnje i održivim aktivnostima koje se mogu pripremiti i provoditi kada se područje proglasi zaštićenim. Naglasak je bio na ulozi i poziciji svih sudionika radionice u konačnom kreiranju izgleda zaštićenog područja, od obuhvata, kategorije, zonama zaštite ali i načinima budućeg korištenja i rada.

Na kraju radionice svi sudionici su  dali potporu provođenju projektnih aktivnosti i kojima će se rado priključiti i pomoći u realizaciji, jer kako su istaknuli „ovo područje zaslužuje da jednog dana bude zaštićeno, zajedno možemo ubrzati taj proces i sačuvati njegove prirode vrijednosti.“

Naredna radionica je planirana u susjednoj MZ Tihaljina s istom tematikom te se nadamo još boljem odazivu i potpori lokalne zajednice.

prof. fizike i doktorica znanosti u znanstvenom području prirodnih znanosti, polje interdisciplinarnih prirodni znanosti. Predsjednica Regionalnog resursnog centra i aktivni član 6 nevladinih udruga u regiji. Glavni urednik časopisa „Priroda i okoliš“ i zamjenik urednika časopisa „Eko Hercegovina“. Koautor četiri knjige, nekoliko brošura i studija, sudjelovala u više desetaka projekata.

This Post Has 0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back To Top
Search