Skip to content
+387 36 807 731 info@rerec.ba

Metodologija praćenja zdravlja riječnih ekosustava

S učenicima Osnovne škole “Marin Držić” Buna, Mostar 03.03.2023 smo održali terensku edukativnu radionicu na temu “Metodologija praćenja zdravlja riječnih ekosustava” ….

Eko radionice se održavaju u sklopu projekta “Kampanja za zaštitu riječnih ekosustava u regiji Hercegovina”,koji se implementira u sklopu projekta Jačanja Zelene mreže u BiH, uz financijsku podršku Ambasade Republike Italije u BiH i implementaciju i sufinanciranje Razvojnog programa Ujedinjenih nacija u BiH (UNDP).

Učenici su metodološki podijeljeni u grupe i upućeni u istraživački rad u sljedećim područjima:

  • morfološke karakteristike riječne dionice,
  • fizičko-kemijske i biološke  karakteristike,
  • ptice,
  • ribe,
  • sisavci, vodozemci i gmazovi,
  • biljke.

Metodologija će biti dostupna svim članovima Zelene mreže, a zainteresirani nam se mogu priključiti na sljedećim eko radionicama i akcijama u Grudama, Posušju i Buni (Mostar).

prof. fizike i doktorica znanosti u znanstvenom području prirodnih znanosti, polje interdisciplinarnih prirodni znanosti. Predsjednica Regionalnog resursnog centra i aktivni član 6 nevladinih udruga u regiji. Glavni urednik časopisa „Priroda i okoliš“ i zamjenik urednika časopisa „Eko Hercegovina“. Koautor četiri knjige, nekoliko brošura i studija, sudjelovala u više desetaka projekata.

This Post Has 0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back To Top
Search