Skip to content
+387 36 807 731 info@rerec.ba

Gostovanje na radio postaji Grude

Na radio Grudama gostovala je predsjednica ReReC dr.sc.  Marlena Ćukteraš  koja je predstavila projekt: “Kampanja za  pokretanje inicijative uspostave zaštićenog područja Peć Mlina –  Spomenik prirode općini Grude“.  Ovo je samo jedna od šest radijskih emisija koje će ReReC organizirati na radio Grudama sa ciljem upoznavanja javnosti o  glavnim ciljevima projekta ali i aktivnostima i konačnim rezultatima koji se očekuju nakon njegova završetka.

Radijske emisije će biti ciljane sa jasni definiranim temama koje  će se odnositi na zakonsku regulativu, konvencije, zonaciju prostora i kategorije zaštite te održive turističke aktivnosti koje će nuditi buduće zaštićeno područje.

Projekt je  financiran sredstvima  Centra za promociju civilnog društva/ CPCD u sklopu JAVNOG POZIV za  projektne aktivnosti  koje se odnose na javno zagovaranje KAPANJE.

Cijeli projekat  „Misli o prirodi!“ trogodišnji je projekt kojeg implementira Centar za promociju civilnog društva, a financijski podržava Švedska u iznosu od 3 miliona konvertibilnih maraka.

Naša  projekta ideja  dobila je dovoljna broj bodova te smo jedni od 5  NVO-a koje će se podržati u sklopu ovog poziva.

Glavni cilj projekta: Doprinijeti povećanju površina pod zaštitom na razini ŽZH i Federacije BIH.

 Posebni cilj:  Povećati informiranost javnosti o potrebi i opravdanosti uspostave zaštićenog područja Peć Mlini.

Naglašen je značaj projekta za lokalnu zajednicu općinu Grude ali i za lokalno stanovništvo koje živu u neposrednom okruženju objekta Peć Mlini ( MZ Drinovci i MZ Tihaljina).

Pozvani su svi žitelji općine Grude da daju svoju podršku i doprinos kroz anketne upitnike, sudjelovanjem u radionicama te ostalim aktivnostima koje će voditi ka uspostavi zaštićenog područja Peć mlini.

prof. fizike i doktorica znanosti u znanstvenom području prirodnih znanosti, polje interdisciplinarnih prirodni znanosti. Predsjednica Regionalnog resursnog centra i aktivni član 6 nevladinih udruga u regiji. Glavni urednik časopisa „Priroda i okoliš“ i zamjenik urednika časopisa „Eko Hercegovina“. Koautor četiri knjige, nekoliko brošura i studija, sudjelovala u više desetaka projekata.

This Post Has 0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back To Top
Search