Skip to content
+387 36 807 731 info@rerec.ba

Kulturno turistička manifestacija “DANI TREBIŽATA 2020“

Kulturno turistička manifestacija “DANI TREBIŽATA 2020“ uz sve epidemiološke mjere nastavlja svoju tradiciju održavanja i okupljanja zaljubljenika u prirodu, kulturu, šport i adrenalinske sadržaje počevši od ronjenja, kanu safarija do biciklizama koji je sve popularniji na području uz riječni tok Tihaljina-Mlade -Trebižat.

Ni COVID – 19 neće spriječiti održavanje Kulturno – turističke manifestacije “Dani Trebižata” koju organizira Referentna grupa – Čapljina. Manifestacija je postala tradicionalna gdje se susreću, razmjenjuju iskustva i poznanstva sve uzrasne strukture počevši od najmlađih pa do najstarijih.

Ovogodišnji programa manifestacije započet će okupljanjem sudionika u Motelu Kiwi u Grudama 10.7.2020. godine.

Prvi dan 11.07.2020. ronitelji će započeti eko akciju čišćenja cijelog riječnog toka Tihaljina – Mlade – Trebižat u dužini od 51 km.

Drugi dan (12.07.2020) predviđena je promocija kanu safarija, gdje će se sudionici eko akcije, novinari, turistički djelatnici, predstavnici javnih poduzeća i članovi NVO-a spuštati kanuima niz slapove Trebižata te doživjeti netaknutu prirodu.

Treći dan planirana je posjeta muzeju Humac, foto izložba u Marića gaju i fišijada na jezeru Krenica uz bogat kulturno zabavni program.

Aktivnosti manifestacije provodit će se duž cijelog riječnog toka Tihaljina – Mlade -Trebižat u sve tri općine, te na taj način doprinijeti popularizaciji i afirmaciji ovog područja kao jedinstvene turističke destinacije. Za ovu aktivnost planirano je snimanje video filma o rijeci Trebižat “Zeleni travertin” koji će ujedno biti promotivnog karaktera za daljnju promociju prirodnih, kulturnih i turističkih potencijala cijelog područja uz riječni tok Tihaljina – Mlade – Trebižat.

Glavni cilj projekta je doprinijeti pozicioniranja kulturno-turističke ponude “Dani Trebižata” i destinacije uz rijeku Trebižat na bosanskohercegovačkom i međunarodnom turističkom tržištu.

Specifični cilj projekta je afirmacija i promocija manifestacije „Dani Trebižata“ kao jedinstvenog kulturno-turističkog proizvoda tri općine Čapljina, Ljubuški i Gude.

Ove godine zbog epidemiološke situacije očekuje se nešto manji broj sudionika, ali i ove godine manifestaciju će podržati i u njoj sudjelovati partneri i suradnici: ŠREK “VIDRA” – Ljubuški, ŠRD “AMUR” – Grude, ŠRD “Bjelave” – Čapljina, ŠRD “KRAVICE” – Ljubuški, EU “Lijepa naša” – Čapljina, NDF, ReReC, od suradnika aktivno su se uključili Motel KIWI, Restoran Vila Rustica, JP PARKOVI d.o.o. Ljubuški, te općine Čapljina, Ljubuški i Grude.

Referentna grupa – Čapljina sa zahvaljuje za financijsku podršku Federalnom ministarstvu kulture i športa, Ministarstvu prosvjete, znanosti kulture i športa HNŽ, općinama i gradovima: Čapljina, Ljubuški i Grude te sponzorima i donatorima koji su pomogli ovu manifestaciju. Ujedno poziva sve zainteresirane da im se pridruže u aktivnostima koje su planirane programom ovogodišnje manifestaciji “Dani Trebižata 2020”.

prof. fizike i doktorica znanosti u znanstvenom području prirodnih znanosti, polje interdisciplinarnih prirodni znanosti. Predsjednica Regionalnog resursnog centra i aktivni član 6 nevladinih udruga u regiji. Glavni urednik časopisa „Priroda i okoliš“ i zamjenik urednika časopisa „Eko Hercegovina“. Koautor četiri knjige, nekoliko brošura i studija, sudjelovala u više desetaka projekata.

This Post Has 0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back To Top
Search