Skip to content
+387 36 807 731 info@rerec.ba
ribolovac ulovio ribu

Zatvara se ribolovna sezona

Tekst preuzet s internet stranice bljesak.info.

Udruženje sportskih ribolovaca Neretva 1933 Mostar upozorava ribare da se zatvara ribolovna sezona, jer je po utvrđenom režimu ribolova na svim tekućim vodama koje pripadaju ribolovnom području Grada Mostara određen lovostaj na sve vrste riba od 1.11.2020. do 31.3.2021. godine.

U tom razdoblju je određen i lovostaj na sve vrste pastrmki na jezerima Grabovica, Salakovac i Mostar koje pripadaju našem ribolovnom području.

”Lovostaj ribe označava zabranu ulova u propisanom vremenskom razdoblju iz razloga što se ribe u tom razdoblju mrijeste. Kako je poznato da se sve vrste riba pojačano hrane u vremenu mrijesta, lovostaj je uveden radi očuvanja ribljeg fonda, a o režimu ribolova na vodama koje koristi USR ‘Neretva 1933’ sve naše članove smo upoznali jer su isti uz ribolovnu dozvolu dobili i letak sa svim pravilima koji se primjenjuju prilikom obavljanja sportskog ribolova na našem ribolovnom području”, navedeno je u priopćenju ovog udruženja.

Udruženje sportskih ribolovaca Neretva 1933 je prošlog mjeseca obavijestila javnost da je prema Ribarskoj osnovi i godišnjem programu unapređenja ribarstva u ribolovnoj zoni Mostar za 2020. godinu izvršeno poribljavanje ribolovne zone na hidroelektrani Mostar sa 5000 komada šarana, težine 300 do 500 grama i 5000 komada kalifornijske (dužičaste) pastrve.

Po završetku ribolovne sezone, u četvrtak 5.11. iz ribogojilišta Laks u Blagaju planirano je preuzimanje još 22.200 komada riblje mlađi mekousne pastrve kojom će se poribiti tokovi rijeke Neretve nizvodno od HE Salakovac, te rijeke Bune, Bunice i Radobolje.

prof. fizike i doktorica znanosti u znanstvenom području prirodnih znanosti, polje interdisciplinarnih prirodni znanosti. Predsjednica Regionalnog resursnog centra i aktivni član 6 nevladinih udruga u regiji. Glavni urednik časopisa „Priroda i okoliš“ i zamjenik urednika časopisa „Eko Hercegovina“. Koautor četiri knjige, nekoliko brošura i studija, sudjelovala u više desetaka projekata.

This Post Has 0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back To Top
Search