Skip to content
+387 36 807 731 info@rerec.ba
pobbljavanje rijeke neretve

Poribljavanje Neretve mekousnom pastrmkom

U Čapljini je izvršeno poribljavanje rijeke Neretve mekousnom pastmkom.  Poribljavanje je izvršilo Športsko ribolovno društvo ”Bjelave” – Čapljina u suradnji sa nadležnim županijskim inspektorima, te predstavnicima JP „Elektroprivreda HZ HB“ d.d. Mostar koja je osigurala financijska sredstva/mlađ za poribljavanje.

Poribljavanju su nazočili članovi ribarskog društva, ribo čuvari te predstavnici Regionalnog Resursnog Centra/ReReC koji provode projekt “Poboljšana zaštita i održivo upravljanje riječnim ekosustavima u delti Neretve, Trebižat i Mostarsko Blato”.

Jedan od ciljeva projekta odnosi se na jačanje rada čuvarske službe te zaštita i očuvanje ugroženih vrsta na području sliva Neretve.

Ovo su prvi počeci zajedničke suradnje ključnih dionika/ ribarskih društva na realizaciji zajedničkog projekta kojeg je podrža CEPF.

Predsjednik udruge „Lijepa naša“ Čapljina i aktivni član 4 nevladine udruge za zaštitu okoliša. Profesor biologije s višegodišnjim učešćem u vođenju projekata, programa, kulturnih, turističkih i ekoloških manifestacija. Posebno se ističe u radu s međunarodnim organizacijama za zaštitu prirode i okoliša, s vladinim institucijama/ministarstvima i suradnji s NVO-a iz cijele regije u području ekologije i turizma.

This Post Has 0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back To Top
Search