Skip to content
+387 36 807 731 info@rerec.ba

Flora Herc – Cvijet Hercegovine

U organizaciji NERETVA DELTA FORUMA i ove godine održana je kulturno turistička manifestacija “Flora – Herc CVIJET HERCEGOVINE”. Vrijedne ruke komunalaca, domaćica, učenika uređivale su svoje cvjetne aleje, balkone, okućnice, školska dvorišta koja su zablistala u punom sjaju i raskoši. Mirisi cvijeća, zujanje pčela, cvrkut ptica  preplavili su naše gradove i općine.

I ove godine projektni tima NDF je počeo sa obilaskom gradova i općina na području HNŽ, ŽZH gdje će se  foto dokumentirati najuređeniji balkon, okućnica, gradska parkovna površina, školsko dvorište pri čemu će se od prikupljenih fotografija napraviti izložbena postavka a sudionici manifestacije će između sebe izabrati najuspješnije.

Glavni cilj projekta: Hercegovačko-neretvanska županija tražena i prepoznatljiva po prirodnim, kulturnih i hortikulturnim vrijednostima.

Specifični cilj projekta je je uspostaviti prepoznatljiv kulturno turistički brend regije Hercegovina kroz afirmaciju i sinergiju kulturnog vizualnog doživljaja urbanih i ruralnih dijelova u regiji Hercegovina.

Manifestacija je dobila podršku Federalnog ministarstva kulture i športa, Ministarstva prosvjete, znanosti kulture i športa HNŽ/K uz sponzorstvo općina i gradova u HNŽ i ŽZH. Projektnim aktivnostima, pridružile su se nevladine organizacije ReReC, Lijepa naša, Referentna grupa, Pangea ali i turistički djelatnice s područja ŽZH i HNŽ pri čemu manifestacija poprima regionalni karakter.

prof. fizike i doktorica znanosti u znanstvenom području prirodnih znanosti, polje interdisciplinarnih prirodni znanosti. Predsjednica Regionalnog resursnog centra i aktivni član 6 nevladinih udruga u regiji. Glavni urednik časopisa „Priroda i okoliš“ i zamjenik urednika časopisa „Eko Hercegovina“. Koautor četiri knjige, nekoliko brošura i studija, sudjelovala u više desetaka projekata.

This Post Has 0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back To Top
Search