Skip to content
+387 36 807 731 info@rerec.ba

Izlov invazivne vrste štuke u rijekama Neretva, Krupa i Trebižat

Športsko ribarsko društvo “BJELAVE” – Čapljina obavještava svoje članove, ali i druge zainteresirane ribare da je dozvoljen ribolov na invazivnu vrstu ŠTUKU (lat. Esox lucius) na području ribolovne zone Čapljina.

Svi zainteresirani ribari koji žele sudjelovati u ovoj aktivnosti dužni su izvaditi odobrenje koje izdaje Športsko ribarsko društvo “BJELAVE” – Čapljina. Odobrenje se izdaje u prostorijama udruženja, svakim radnim danom u vremenu od 9:00 do 12:00 sati.

Članovi koji budu sudjelovali u ovoj aktivnosti prilikom izlova ŠTUKE dužni su istu prijaviti članovima Športskog ribarskog društva svakim danom i biti će dostupni na broj mobitela:

  • Željko Arar : +387 63 486 178;
  • Josip Vekić +387 63 174 078;
  • Darko Jozić +387 63 840 542;
  • Damir Raguž +387 63 938 100
Ribolovac s ulovom Štuka (Esox lucius) © depositphotos.com by mihtiander

Aktivnost izlova ŠTUKE započet će 1.12.2020. godine.

Ribo čuvari će vršiti evidenciju izlova (ime i prezime ribara, lokacija ulova, težina, dužina, broj jedinki) te sukladno izlovu vršit će se bodovanje na temelju kojih će se utvrditi rang lista najuspješnijih ribara, te će istim dodijeliti adekvatna priznanja.

Aktivnost izlova ŠTUKE vršit će članovi Športsko ribarsko društvo “BJELAVE” – Čapljina uz potporu Regionalnog Resursnog Centra/ReReC i projekta: “Poboljšana zaštita i održivo upravljanje riječnim ekosustavima u delti Neretve, Trebižata, Mostarskog blata, BIH“.

Rezultati izlova ŠTUKE bit će objavljeni na web stranici Regionalnog Resursnog Centra (www. rerec.ba), te za sve dodatne informacije ili upite možete nas kontaktirati putem e-mail: info@rerec.ba

prof. fizike i doktorica znanosti u znanstvenom području prirodnih znanosti, polje interdisciplinarnih prirodni znanosti. Predsjednica Regionalnog resursnog centra i aktivni član 6 nevladinih udruga u regiji. Glavni urednik časopisa „Priroda i okoliš“ i zamjenik urednika časopisa „Eko Hercegovina“. Koautor četiri knjige, nekoliko brošura i studija, sudjelovala u više desetaka projekata.

This Post Has 0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back To Top
Search