Skip to content
+387 36 807 731 info@rerec.ba

Prekogranična suradnja na zaštiti, očuvanju i održivom korištenju ekosustava rijeke Neretve

Prenosimo izjavu gosp. Dalibor Milan, gradonačelnika Metkovića

Danas sam s predsjednicom Regionalnoga Resursnog centra iz BiH dr. sc. Marlenom Ćukteraš, potpisao Sporazum kojim je postavljen okvir za zajedničke aktivnosti vezane za prekograničnu suradnju na zaštiti, očuvanju i održivom korištenju ekosustava rijeke Neretve. Potpisivanju je, u svojstvu stručnog voditelja, nazočio i tajnik Udruge dragovoljaca i veterana sportskih ribolovaca Nebojša Jerković.

Jedna od prvih zajedničkih aktivnosti odnosi se na informiranje javnosti o stanju ekosustava rijeke Neretve, kada su u pitanju globalno ugrožene vrste, endemi, ptice, ribe itd. te njihova staništa u Delti Neretve.

Naime, pored razvoja obnovljivih izvora energije i gospodarenja otpadom, očuvanje povoljnog stanja slatkovodnog ekosustava rijeke Neretve i njenih pritoka na području grada Metkovića, predstavlja važnu polugu održivog razvoja. Osim što će se ovim Sporazumom povećati razina informiranosti o važnosti zaštite riječnih ekosustava od svih oblika zagađenja s obje strane granice, ovo je i izvrsna prilika za dodatnu promociju delte Neretve u zemlji i inozemstvu.

prof. fizike i doktorica znanosti u znanstvenom području prirodnih znanosti, polje interdisciplinarnih prirodni znanosti. Predsjednica Regionalnog resursnog centra i aktivni član 6 nevladinih udruga u regiji. Glavni urednik časopisa „Priroda i okoliš“ i zamjenik urednika časopisa „Eko Hercegovina“. Koautor četiri knjige, nekoliko brošura i studija, sudjelovala u više desetaka projekata.

This Post Has 0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back To Top
Search