Skip to content
+387 36 807 731 info@rerec.ba

Promovirana publikacija ”Biodiverzitet Bune, Bunice, Bregave i Trebižata”

Tekst i fotografije: Bljesak.info

U Mostaru je u petak 17. prosinca promovirana publikacija ”Biodiverzitet Bune, Bunice, Bregave i Trebižata” u kojoj su prikazani rezultati istraživanja nekoliko grupa organizama na ovom području.

Publikacija je nastala u okviru projekta ”Koraci ka zaštiti pritoka Neretve: Buna, Bunica, Bregava i Trebižat” koji financira fondacija Critical Ecosystem Partnership Fund (CEPF), a koji Centar za životnu sredinu se realizira u suradnji s Ekološkom udrugom ”Majski cvijet” iz Mostara.

”Na ovom projektu naš zadatak je bio podrška na terenu. Odnosno da pružimo potporu istraživačima, da ih odvedemo na lokalitete gdje su radili istraživanja”, izjavio je Oliver Arapović iz Udruge ”Majski cvijet”.

Projekat ima za cilj da se kroz kombinaciju znanstveno-istraživačkog rada i aktivnosti zagovaranja postigne dugoročna zaštita i održiva upotreba ovih pritoka Neretve.

”Radili smo istraživanja na rijekama Buna, Bunica, Bregava i Trebižat. Imali smo angažiranih sedam eksperata za različite grupe organizama”, kazala je Dragana Kovačić Jošić iz Centra za životnu sredinu.

Stručnjaci su tijekom 2020. godine proveli istraživanja nekoliko grupa organizama na ovom području, a rezultati istraživanja objedinjeni su u ovoj publikaciji.

Publikacija će se koristiti za zagovaračke i promotivne aktivnosti, a bit će dostupna relevantnim institucijama, široj javnosti, stručnoj i znanstvenoj zajednici u Bosni i Hercegovini, medijima, lokalnim zajednicama i drugim relevantnim akterima.

Ovaj članak je preuzet s druge internet stranice ....

This Post Has 0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back To Top
Search