Skip to content
+387 36 807 731 info@rerec.ba

Ribari krivolovcima zapalili mreže

U utorak su u Konjicu zapaljene 64 ribolovne mreže. Kako je priopćeno iz Organizacije Sportskih Ribolovaca Konjic uništene mreže su prikupljene i oduzete na Jablaničkom jezeru ribolovne zone Konjic u razdoblju 2020 – 2021. godina. O uništavanju mreža, u prisustvu Županijske poljoprivredne inspekcije i članova, sačinjen je i službeni zapisnik. Ribolovci su poručili krivolovcima da će sve nedozvoljene radnje biti zakonski sankcionirane.

© Organizacija Sportskih Ribolovaca Konjic

U skladu sa dopisom i pozivom br: 09/2021 od 27.01.2021. godine danas je u prisustvu Kantonalne poljoprivredne inspekcije HNK, članova OSR KONJIC i sportskih ribolovaca kao svjedoka izvršeno uništavanje 64 mreže (cca. ukupne dužine preko 3000 m) na lokalitetu gradske deponije Konjic. Sve uništene mreže su prikupljene i oduzete na Jablaničkom jezeru ribolovne zone Konjic u periodu 2020-2021. godina. O uništavanju mreža na licu mjesta je sačinjen službeni zapisnik, a trenutno stanje broja mreža u skladištu OSR KONJIC je 0 (nula).

Predsjednik udruge „Lijepa naša“ Čapljina i aktivni član 4 nevladine udruge za zaštitu okoliša. Profesor biologije s višegodišnjim učešćem u vođenju projekata, programa, kulturnih, turističkih i ekoloških manifestacija. Posebno se ističe u radu s međunarodnim organizacijama za zaštitu prirode i okoliša, s vladinim institucijama/ministarstvima i suradnji s NVO-a iz cijele regije u području ekologije i turizma.

This Post Has 0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back To Top
Search