Skip to content
+387 36 807 731 info@rerec.ba

Studijska posjeta špilji Vjetrenici

 Članovi ReReC-a održali su danas u Ravnom sastanak na kojoj je nazočio načelnik Ravnog g. Andrija Šimunović i ravnatelj Javno poduzeće Vjetrenica g. Nikša Vuletić. Sastanak je održan radi dogovora o studijskoj posjeti špilji Vjetrenici od strane vijećnika općine Grude i predstavnika NVO-a i drugih organizacija s istog područja kao primjeru dobre prakse. Studijska posjeta je dio aktivnosti u novom zagovaračkom projektu Regionalnog resursnog centra: „Kampanja za  pokretanje inicijative uspostave zaštićenog područja Peć Mlina –  Spomenik prirode u općini Grude“ kojeg financira Centar za promociju civilnog društva (CPCD) u sklopu projekta Misli o prirodi i Švedska.

Osnovni cilj projekta: „Kampanja za  pokretanje inicijative uspostave zaštićenog područja Peć Mlina –  Spomenik prirode u općini Grude“ je doprinijeti povećanju površina pod zaštitom na razini ŽZH i Federacije BiH. Posebni cilj je povećati informiranost javnosti o potrebi i opravdanosti uspostave zaštićenog područja Peć Mlini.

Partneri na projektu su: Referentna grupa – Čapljina, Ekološka udruga “LIJEPA NAŠA” – Čapljina,  ŠRD “AMUR” GRUDE,  ŠREK “VIDRA”

Projekt će trajati 10 mjeseci.

prof. fizike i doktorica znanosti u znanstvenom području prirodnih znanosti, polje interdisciplinarnih prirodni znanosti. Predsjednica Regionalnog resursnog centra i aktivni član 6 nevladinih udruga u regiji. Glavni urednik časopisa „Priroda i okoliš“ i zamjenik urednika časopisa „Eko Hercegovina“. Koautor četiri knjige, nekoliko brošura i studija, sudjelovala u više desetaka projekata.

This Post Has 0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back To Top
Search