Skip to content
+387 36 807 731 info@rerec.ba

Misli o prirodi! Zaštitimo Peć Mline

Članovi projektnog tima za provedbu projekta Kampanja za pokretanje inicijative uspostave zaštićenog područja Peć Mlina – Spomenik prirode u općini Grude” sudjelovali su na konferenciji u Grudama.

Tematski dio konferencije odnosio se na zaštitu ugroženih životinjskih vrsta na području KBA BOH. Sudionici konferencije iznijeli su svoja istraživanja o ugroženim biljnim i životinjskim vrstama na područja KBA koji su definirani u sklopu CEPF-eova zaštite i očuvanja globalno ugroženih vrsta na području Mediterana i BiH.

Dio izlaganja odnosio se i na zaštitu vrsta i staništa na području Gruda – Peć Mlina te prezentirane aktivnosti oko zaštite visoko vrijednih područja kao što su Rijeka Neretva, Mostarsko blato, Trebižat -Peć Mlini.

Članovi projektnog tima iznijeli su svoje inicijative u sklopu CPCD-eova projekta „Misli o prirodi!“ trogodišnjeg projekt kojeg implementira Centar za promociju civilnog društva, a financijski podržava Švedska u iznosu od 3 miliona konvertibilnih maraka, a dio programskih aktivnosti realizira se na području općine Grude kroz spomenuti projekt i zaštitu Peć Mlina kroz kategoriju spomenika prirode.

Nakon izlaganja sudionici konferencije obišli su lokalitet Peć Mlini buduće zaštićeno područje. Članovi projektnog tima upoznali su sudionike o najvažnijim elementima projekta te vrijednostima koje područje Peć Mlina zavređuje da se uvrsti na listu zaštićenih područja na razini ŽZH.

Sudionici su podržali inicijativu te iskazali spremnost za suradnju kroz projekt koje provodi CEPF na ovom području te zajedničkim snagama doći do konačnog rješenja uspostave zaštićenog područja Peć Mlini – Spomenikom prirode.

prof. fizike i doktorica znanosti u znanstvenom području prirodnih znanosti, polje interdisciplinarnih prirodni znanosti. Predsjednica Regionalnog resursnog centra i aktivni član 6 nevladinih udruga u regiji. Glavni urednik časopisa „Priroda i okoliš“ i zamjenik urednika časopisa „Eko Hercegovina“. Koautor četiri knjige, nekoliko brošura i studija, sudjelovala u više desetaka projekata.

This Post Has 0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back To Top
Search