Skip to content
+387 36 807 731 info@rerec.ba

Posjeta pogonu HE PEĆ MLINI

U sklopu redovnih aktivnosti sastanaka sa ključnim dionicima u prostoru, projektni tima ReReC primio je rukovoditelj pogona HE Peć Mlini gosp. Ivo Zovko sa suradnicima u prostorijama HE Peć Mlini.

Ovo je samo jedan u nizu razgovora koji se održavaju sa ključnim dionicima u prostoru Peć Mlina kako bi se isti upoznali sa inicijativom i projektom ReReC pokretanje inicijative za uspostavu zaštićenog područja Peć Mlini. Tema sastanka je implementacija projekta Kampanja za pokretanje inicijative uspostave zaštićenog područja Peć Mlina – Spomenik prirode u općini Grude” kojeg je ReReC dobio putem Javnog poziva CPCD-a koji je bio objavljen u sklopu projekta „Misli o prirodi!“ trogodišnji je projekt kojeg implementira Centar za promociju civilnog društva, a financijski podržava Švedska u iznosu od 3 miliona konvertibilnih maraka.

Voditeljica projekta dr.sc. Marlena Ćukteraš upoznala je gosp. Zovku sa ključnim elementima projekta te način kako HE Peć Mlini može postati važan čimbenik u budućem zaštićenom području. Složili su se oko stava da HE Peć Mlini može postati edukacijski poligon za učenike, studente, građevince u pogledu racionalnog i održivog korištenja i upravljanja vodama u slivu Tihaljine.

Također, naglašena je i veća potreba za suradnjom i partnerstvom među različitim korisnicima prostora koja bi dovela do integriranog upravljanja vodama u slivu Trebižata ali i do brže uspostave budećeg zaštićenog područja Peć Mlini.

Gosp. Zovko naglasio je i obećao suradnju i potporu na projektu koji provodi ReReC i napore koje ulaže u razvoj i jačanje lokalna zajednice na području Drinovac, Tihaljine i uopće općine Grude.

prof. fizike i doktorica znanosti u znanstvenom području prirodnih znanosti, polje interdisciplinarnih prirodni znanosti. Predsjednica Regionalnog resursnog centra i aktivni član 6 nevladinih udruga u regiji. Glavni urednik časopisa „Priroda i okoliš“ i zamjenik urednika časopisa „Eko Hercegovina“. Koautor četiri knjige, nekoliko brošura i studija, sudjelovala u više desetaka projekata.

This Post Has 0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back To Top
Search