Skip to content
+387 36 807 731 info@rerec.ba

EKO AKCIJA 2021

Sudionici dvodnevna eko akcija čišćenja riječnog korita Tihaljina – Mlade -Trebižat i jezera Krenica ukazali su na potrebu očuvanja riječnih ekosustav ali i zaštite lokaliteta Peć Mlini i jezera Krenice kao prirodne bisere ovo područja u općini Grude.

U sklopu projekta: Kampanja za pokretanje inicijative uspostave zaštićenog područja Peć Mlina – Spomenik prirode u općini Grude” održana je Eko akcija na području općine Grude gdje su čišćeni lokaliteti Peć Mlina, rijeka Tihaljina, jezero Krenica.

Ronitelji, nevladine organizacije, lokalni ljudi odazvali su se ovoj hvale vrijednoj eko akciji koja postaje tradicionalna na području rijeke Tihaljina – Mlade -Trebižat. Eko akcija se ove godine održava u nešto skromnijem izdanju sa manjim brojem sudionika. Tridesetak sudionika čistili su riječne tokove Tihaljine, Trebižata i jezera Krenice gdje su ronitelji čistili podvodni dio rijeka i jezera, a članovi nevladinih organizacija, okoliš uz riječne tokove. U razgovoru sa roniteljima koji su sudjelovali u eko akciji doznali smo da je rijeka dosta čista i da nema toliko krutog otpada u njoj što je za pohvaliti čuli smo od predsjednika ŠREK “VIDRA” gosp. Kamila Čuljka. Ovo je rezultat našeg dugogodišnjeg rada na očuvanju kvalitete vode i riječnog toka od zagađenja duž cijelog riječnog toka Tihaljina – Mlade – Trebižat naglasio je između ostalog Kamilo Čuljak.

Zahvalio se ReReC-u, Centra za promociju civilnog društva/CPCD, te ostalim sudionicima i donatorima eko akcije (Referentna grupa – Čapljina, Lijepa naša, Civilna zaštita ŽZH, općini Grude) koji su podržali i prepoznali vrijednosti ovog jedinstvenog riječnog ekosustava koji zaslužuje našu brigu i pozornost.

Sudionici eko akcije obećali su se vratiti i slijedeće godine, družit se, čistiti i uživati u prirodnim ljepotama Tihaljine – Mlade -Trebižat sedronosnog bisera Hercegovine.

prof. fizike i doktorica znanosti u znanstvenom području prirodnih znanosti, polje interdisciplinarnih prirodni znanosti. Predsjednica Regionalnog resursnog centra i aktivni član 6 nevladinih udruga u regiji. Glavni urednik časopisa „Priroda i okoliš“ i zamjenik urednika časopisa „Eko Hercegovina“. Koautor četiri knjige, nekoliko brošura i studija, sudjelovala u više desetaka projekata.

This Post Has 0 Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back To Top
Search